Svētdien, 9.augustā, 18:00, Zemgales Olimpiskajā Centrā, Jelgavā FK Liepāja aizvadīs SMSCredit.lv futbola virslīgas 17.kārtas spēli ar vietējo FK Jelgava.

Aizvadītā kārtā, savu skatītāju priekšā FK Liepāja pārliecinoši sakāva Jūrmalas Spartaks 4:1 un pārtrauca neizšķirtu sēriju, kura jau bija ieilgusi līdz 3 spēlēm. Liepājnieki šobrīd atrodas 1.vietā turnīra tabulā ar sakrātiem 27 punktiem 14 spēlēs, bet tuvākā sekotāja FK Ventspils spējusi sakrāt 24 punktus 12 spēlēs. Tikmēr Skonto FC ar 22 punktiem atrodas 3.vietā turnīra tabulā. Ja līdz šim šis trijnieks ļoti droši turējās prom no pārējām vienībām, tad FK Jelgava uzvarot iepriekšējā kārtā Skonto FC, pieteica sevi cīņā par medaļām, šobrīd 13 spēlēs sakrājusi 20 punktus ierindojas 4.vietā. FK Jelgava savu skatītāju priekšā ir ļoti sīksts pretinieks jeb kurai komandai, kas pierādījās arī pirmajā tikšanās reizē, kad tikai spēles izskaņā Pāvels Mihadjuks spēja izraut uzvaru liepājniekiem.

Lai arī komandas neatrodas viena otrai blakus turnīra tabulā, šī spēle ir ļoti svarīga abām no tām. Lai FK Liepāja turpinātu atrasties tabulas augšgalā, tad obligāti ir vajadzīgi 3 punkti. Viennozīmīgi nebūs viegla pastaiga Jelgavā liepājniekiem, jo FK Jelgava ir pienācis pēdējais brīdis, lai sāktu vākt punktus no tabulas līderiem, ja vēl vēlas pacīnīties par medaļām sezonas izskaņā.

FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Spēle pre Jelgavu būs ļoti grūta. Vieni no visneparocīgākajiem pretiniekiem, bet tā laikam, ka saka visi treneri par Jelgavu. Dodamies ceļā tikai ar vienu domu, par uzvaru. Ja izpildīsim spēles plānu un neklibos momentu realizācija, tad arī rezultāts neizpaliks. Esam pārvarējuši neizšķirtu sēriju, tad jāturpina ar uzvaru sēriju”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis