Pirmdien, 27.jūlijā, 19:00, stadionā „Daugava” SMSCredit.lv virslīgas kārtējo spēli aizvadīs FK Liepāja, savu skatītāju priekšā uzņemot Skonto FC.

Skonto FC pēdējo spēli virslīgā aizvadīja 12.jūlijā pret Jūrmalas Spartaks, kad ne bez grūtībām savā laukumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1. Saistībā ar eirokausiem un Latvijas Kausa izcīņu, virslīgā iestājās neilga pauze. Pirmajā tikšanās reizē virslīgā šinī sezonā Skonto FC piedzīvoja zaudējumu Liepājā ar rezultātu 2:3, bet savā laukumā izcīnīja minimālu uzvaru 1:0. No tā brīža komandā ir vairākas izmaiņas, komandu papildinājuši tādi spēlētāji kā Ivan Lukaniuk, Serge Tatiefang, Victor Rocha Garcia De Matos, Andrejs Kovaļovs, Dāvis Indrāns. Iepriekšējā kārtā smagu savainojumu guva viens no aizsardzības balstiem Vitālijs Smirnovs, kurš viennozīmīgi komandai nevarēs palīdzēt tuvākā laikā. Skonto sastāvs, lai arī izskatās spēcīgāks kā iepriekšējā tikšanās reizē, tas nedod spēles favorīta lomu, jo komanda būs tikai divas dienas kā atpakaļ no eirokausu spēles Ungārijā.

FK Liepāja šo neilgo pauzi eirokausu dēļ izmantoja lietderīgi, aizvadot pārbaudes spēli pret Klaipēdas Granitas, lai arī izcīnīta uzvara ar rezultātu 2:1, rezultāts varēja būt vēl lielāks. Kā atzina galvenais treneris, tad galveno mērķi izpildīja, jaunos spēlētājus iespēlēja un deva iespēju tuvākajiem rezervistiem. Iepriekšējā kārtā SMSCredit.lv virslīgā savu skatītāju priekšā tika izrauts neizšķirts pret BFC Daugavpils 1:1, lai arī izcīnīts punkts, prieka par to nebija nevienam. FK Liepāja šobrīd atrodas 1.vietā turnīra tabulā ar 23 punktiem 12 spēlēs, bet tuvākie sekotāji FK Ventspils un Skonto FC sakrājuši 21 punktu 11 spēlēs. Liepājnieki šobrīd trenējas pilnā sastāvā, vienīgi jautājums ir par Denisa Ivanova spēlēšanu, dēļ iepriekšējā spēlē gūtā savainojuma, kā arī pret Skonto FC nevarēs palīdzēt Kristaps Grebis, kurš izcieš diskvalifikāciju.

FK Liepāja vārtsargs Raivo Varažinskis : „Spēles pret Skonto FC vienmēr ir īpašas un motivācija nav jāmeklē. Šobrīd atrodamies 1.vietā un centīsimies to noturēt. Iepriekšējo spēli esam jau izmetuši no galvas un dosimies laukumā tikai ar vienu domu par uzvaru. Ja izmantosim savas izdevības pretinieku soda laukumā, tad rezultāts neizpaliks. Liels prieks, ka ar katru spēli apmeklētāju skaits pieaug, gaidīsim vēl vairāk atbalstītājus tribīnēs arī turpmāk.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis