Piektdien, 13.martā , 19:00 stadiona „Daugava” rezerves laukumā sezonas atklāšanas spēlē tiksies FK Liepāja un Skonto FC futbolisti.

Iepriekšējo sezonu FK Liepāja noslēdza 4.vietā, jaunajā sezonā mērķi ir nospraust augstāki – trijnieks. Sagatavošanās posms liepājniekiem bijis ļoti intensīvs un kvalitatīvs, kas liek cerēt, ka nebūs lieli kritumi sezonas gaitā, kā tas bija iepriekšējā sezonā. FK Liepāja ir šķīrusies no rezultatīvākā spēlētāja Jāņa Ikaunieka, kurš šobrīd pārstāv Francijas augstākās līgas komandu FC Metz. Bez Ikaunieka arī Ivanovs un Mežs ir pametuši liepājnieku nometni. Lai arī kapteiņa aiziešana ir diezgan pamatīgs robs aizsardzība, to centīsies aizlāpīt Dmitrijs Hmizs un Reinis Flaksis. FK Liepāja sastāvu papildinājuši argentīnieties Leo Strumia un bolīvietis Aleksis Karasko. Liepājnieki sagatavošanās posmā aizvadīja vairākas pārbaudes spēles, kā arī piedalījās Ziemas Kausā, kur tika izcīnīta otrā vieta, piekāpjoties vien Skonto FC ar rezultātu 1:3. Pēdējā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas FK Liepāja uzņēma FS METTA/LU komandu, sīvā cīņā liepājnieki pārspēja studentus 3:2.

Skonto FC, lai arī iepriekšējo sezonu noslēdza 2.vietā, bija šaubas par spēlēšanu šogad virslīgā. Lai arī komandu skāra finansiālas problēmas tā spēja nokomplektēt ļoti spēcīgu sastāvu, arī šogad Skonto FC ir vieni no favorītiem turnīrā. Komandu papildinājuši tādi spēlētāji kā Karašausks, Māliņš, Višņakovs, Kalonas. Pirms gaidāmās atklāšanas spēles Skonto FC aizvadīja pārbaudes spēli Liepājā ar Krievijas 1.līgas komandu Baltika, kur tika fiksēts neizšķirts  1:1. Skonto FC ir apņēmības pilni cīnīties par uzvaru pirmajā spēlē, bet liepājnieki ir gatavi atmaksāt par pāri darījumu Ziemas Kausa finālā.

FK Liepāja treneris Mareks Zuntners : „Komanda jūtas labi, domāju pirmā sezonas spēle ir vienmēr katram futbolistam svētki. Ja šajos svētkos vēl ir iespēja spēlēt pret Skonto, domāju labāku sākumu emocionālā spēlētāji un skatītāji vēlēties nevar. Savainots ir Emīls Knapšis, kuram ir ļoti smags savainojums, bet gribam, lai viņš zina, ka komanda ir ar viņu. Roberts Savaļnieks jau trenējas ar komandu un drīz domāju būs gatavs iziet laukumā. Reinis Flaksis vel kādu brīdi būs aiz borta, gaidām visus atpakaļ.Pārējie spēlētāji ir veseli un gatavi cīņai, jaunie leģionāri, kā jau latiņi, iejūtas komandā un jaunā valstī par maziem solīšiem, darām visu, lai viņiem palīdzētu iejusties, domāju pēc dažām nedēļām viņi jau būs iejutušies. Ziemas Kausā Skonto uzvarēja pelnīti, izmantoja mūsu radītās kļūdas, apmierināja komandas spēle otrā puslaikā, kad pārņēmām iniacitīvu, uzskatu, ka bijām pelnījuši tikt līdz 11 metru soda sitieniem. Uzskatu, ja mēs iziesim laukumā ar tādu pašu motivāciju, ka otrā puslaikā Ziemas Kausā, tad būsim daudz tuvāk pozitīvam rezultātam pirmajā virslīgas spēlē šogad. Vārds Skonto spēlētājiem neliek meklēt motivāciju, jo tās ir ne mazums. Jeb kurš no spēlētājiem vēlās pret Skonto parādīt savu labāko sniegumu. Pēc manām domām piektdien futbols būs ļoti skatāms, ātrs un cīņa notiks katrā laukuma metrā. Mēs izdarīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai atklāšanas spēlē izcīnītu uzvaru un atkārtotu pagājušās sezonas sižetu. No savas puses apgalvoju skatītājiem un pretiniekiem, ka spēle būs ļoti smaga un agresīva, mēs esam gatavi un noskaņoti cīņai… Tas arī notiks uz laukuma.